Des d’un punt de vista global, el sistema alimentari mundial experimentarĆ  pressions sense precedents durant les properes dĆØcades. La població mundial passarĆ  de set bilions en l'actualitat a mĆ©s de nou bilions l'any 2050. La població tendirĆ  a ser mĆ©s rica, creant una demanda d’aliments mĆ©s variada i d'alta qualitat, que requerirĆ  recursos addicionals per produir-se. Al 2012, la FAO va estimar que, si aquesta tendĆØncia d’evolució alimentĆ ria es mantĆ©, la producció mundial d'aliments haurĆ  d'augmentar en un 60% el 2050. Aquestes necessitats addicionals han d'estar cobertes per l'augment  de la producció i de la millora en la utilització dels recursos disponibles.
La COTPA pretĆ©n contribuir a l'automatització dels processos, el tractament de dades en la presa de desició, introducció de les tecnologies TFT del sector agroalimentari i de l’economia circular en el sector per tal d’aconseguir donar resposta a aquests reptes.

PRINCIPALS OBJECTIUS

Eficiencia productiva                      

Medi ambient i canvi climĆ tic

Qualitat, seguretat i traƧabilitat

Cooperació i creació de sinergies

Reconeixement internacional

EIXOS ESTRATƈGICS

APROFITA

RESISTEIX

CONNECTA

LA COMUNITAT ESTƀ COMPOSTA PER

EMPRESES

CENTRES DE CONEIXEMENT

CLÚSTERS

OPIS

COLĀ·LABORA-DORS

ƀMBIT D'ACTUACIƓ

L’àmbit d’actuació que es proposa la COTPA, Ć©s el de la producció agroalimentĆ ria, tant agrĆ­cola com ramadera, sense deixar de banda les activitats de primera transformació alimentĆ ria. Aquest Ć mbit sectorial Ć©s essencial en tota la cadena de valor agroalimentĆ ria i tĆ© problemĆ tiques pròpies que requereixen un abordatge adient on es consideri el seu paper en l’equilibri territorial i en el manteniment del medi.